Stoepkrijt-wedstrijd voor kinderen op Molenplein

Aalsmeer – Cultuurpunt Aalsmeer is dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie van de WAK (Week van de Amateurkunst) van 30 mei tot en met 6 juni. Tijdens deze week krijgen amateurkunstenaars de kans om zich aan het grote publiek te tonen. De week wordt feestelijk geopend op zaterdag 30 mei met een dag vol activiteiten in en om het gemeentehuis.Op deze dag worden natuurlijk ook activiteiten voor kinderen gehouden. Naast een culturele speurtocht door het centrum organiseert het Cultuurpunt een grootse stoepkrijt-wedstrijd op het Molenplein. Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar kunnen zich inschrijven voor deze wedstrijd.
Deelnemende kinderen krijgen één van de dertig vakken op het plein toegewezen. De kinderen hebben maximaal twee uur de tijd om de allermooiste tekening te maken.
Het thema van deze wedstrijd is ‘fantasiedieren’. De kinderen worden uitgedaagd een zo mooi en bijzonder mogelijk fantasiedier te tekenen.
De professionele jury, bestaande uit Janna van Zon en Dea Kraan, zal bepalen welke kinderen de wedstrijd winnen. De winnaar wordt getrakteerd op een gratis les van De Werkschuit met een vriendje of vriendinnetje en een leuke creatieve set voor thuis. Daarnaast doet de winnaar automatisch mee aan de landelijke wedstrijd van het Jeugd Cultuur Fonds. De winnende tekening van deze wedstrijd zal het nieuwe logo van het Jeugd Cultoor Fonds worden.
Inschrijven kan vooraf bij Lennard Gols via lgols@cultuurpuntaalsmeer.nl of op de dag zelf van 12.30 tot 13.00 uur op het Molenplein in het Centrum. Er zijn slechts 30 vakken en vol is vol, dus wees er snel bij! De wedstrijd is van 13.00 tot 15.00 uur. In die tijd kunnen kinderen naar hartenlust kleuren! Om 15.30 is de prijsuitreiking in het gemeentehuis. Stoepkrijt, drinken en een snoepje voor alle deelnemers wordt verzorgd het Cultuurpunt Aalsmeer.