Sprietlopen in Leimuiden

Leimuiden – Op zaterdag 15 juni wordt het traditionele Sprietlopen in Leimuiden gehouden. Dit jaar niet op de vertrouwde plek aan de Drecht maar aan het Noordeinde op het terrein van De Rijk Beschoeiing- en Steigerwerken. Deelnemers lopen dit jaar van ponton naar ponton in plaats van oever naar oever. Nieuw is dit jaar ook het aanvangstijdstip: 16.00 uur. Het programma wordt afgesloten met een optreden van het Leimuidense dj-trio Lokale helden.

Wat dit jaar niet nieuw is, is de Duoloop. Twee sprietlopers lopen tegelijk over twee sprieten van het ene naar het andere ponton. De twee duolopers houden ieder het uiteinde van een touw vast. Raakt één van de twee iets uit balans en geeft zij of hij een kort rukje aan het touw; dan kan dat zo maar foute boel betekenen voor de andere loper. Het is dus zaak in balans te blijven met je duopartner. Want de opdracht is: samen droog over!

Wat is Sprietlopen?

Over het water liggen twee sprieten (houten palen), van ponton naar ponton. De deelnemers – bij voorkeur verkleed! – lopen over de palen naar de overzijde. Deelnemers die droog overkomen, gaan door naar de volgende ronde. Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om het winnen van de Wisselsprieten! Per categorie zijn drie prijzen beschikbaar plus een heuse WisselSpriet! Verder is er een prijs voor de meest onfortuinlijke deelnemer en de best verklede deelnemer.

Tijdpad

Het Sprietlopen begint zaterdag 15 juni om 16.00 uur met de jeugd. De duoloop (alle leeftijden) en de senioren starten ongeveer om 17.00 uur. De after-party start rond 18.30 uur. Het tijdschema is afhankelijk van het aantal deelnemers. Inschrijven kan die dag vanaf 15.00 uur bij De Rijk en tot 14.00 uur in Café en Partycentrum Keijzer aan de Dorpsstraat 30. Eerder inschrijven kan ook. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Keijzer, ook is een formulier opgenomen in het programmaboekje van de feestweek en is het formulier te downloaden van de site www.ocleimuiden.nl.