Spitfiredag in het Crash Museum

Aalsmeerderbrug – Het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag 23 februari  de jaarlijkse Spitfiredag. In 2003 kwam een reconstructie van de Spitfire met code 3W-S naar het museum in Fort Aalsmeer en is sindsdien een grote publiekstrekker binnen de uitgebreide collectie. Bezoekers kunnen oog in oog staan met deze legende in de speciale Spitfirehal. Onderdelen van een gecrashte Spitfire samen met veel fotomateriaal en documenten zijn in het museum te zien. 

Kom alles te weten van de Australische piloot John Carmichael die uit zijn Spitfire moest springen, na zijn beschieting op een colonne voertuigen op de A4, omdat zijn vliegtuig motorschade opliep. Hij kwam veilig aan de grond en met hulp van het verzet kon hij onderduiken in Leimuiden.

Te zien zijn uiteraard de vaste tentoonstellingen en tijdelijke expositie rond de luchtoorlog, het verzet en het onderduiken in de Haarlemmermeer.

Boekenmarkt en vliegtuigmodellen

Er is deze dag ook een boekenmarkt en verkoop van vliegtuigmodellen, waar zowel tweedehands als ook nieuwe exemplaren te koop zijn.

Het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is (elke) zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.