Spelers welkom bij Walking Football

Aalsmeer – Na de zomerstop strekken ook de liefhebbers van het Walking Football weer de benen. Volgende week woensdag 30 augustus is om 10.00 uur op het FC Aalsmeer-terrein aan de Beethovenlaan de aftrap van een nieuw seizoen.

Liefhebbers van ongeveer zestig jaar en ouder kunnen zich nog steeds aansluiten bij de enthousiaste groep. Walking Football is een speelse voetbalvorm waarbij het plezier en het sociale contact voorop staan. Na afloop volgt, voor wie dat wil, een gezellige nababbel in de kantine. Walking Football lijkt veel op een milde vorm van pleintjesvoetbal. Hardlopen en de bal hoog spelen zijn echter taboe. Er wordt in Aalsmeer gespeeld op kunstgras.

Wie mee wil doen kleedt zich sportief en trekt een paar sportschoenen aan. De groep heeft een gastvrije ontvangst bij FC Aalsmeer, maar is niet aan deze vereniging gebonden. Tussen de lijnen zijn spelers te zien die ooit op uiteenlopende niveau’s bij diverse clubs hebben gevoetbald. Alleen oud-RKAV’ers ontbreken nog. Ook zij worden met open armen ontvangen.

Wie belangstelling heeft voor een ontspannen partijtje voetbal kan eerst even komen kijken of – beter nog – meteen op proef meedoen. Het Walking Football in Aalsmeer is een initiatief van Ben van den Ham en Bram Landzaat. Meer informatie via bramlandzaat@outlook.com