Scouting iets voor jou?

Aalsmeer – ‘Onder de Kerk’, zo heet het onderkomen waar de jongens en meiden van scouting Tiflo elke zaterdag te vinden zijn. De bevers en kabouters gaan ’s morgens gezellig knutselen, bakken of spelletjes doen en de welpen zijn meestal buiten te vinden. Voor een stevige partij voetbal of een ander leuk, gek, spannend spel. ’s Middags gaan de gidsen en verkenners vaak zeilen, ze zijn tot slot waterscouts. Nu in de winter, onderhouden de groepen de zeilboten, ook wel vletten genoemd. De meiden en jongens zijn aan het schuren en schilderen om daarna nog even gezellig met elkaar te chillen in ‘Onder de Kerk’.  Door het hele jaar heen zijn er ook nog eens verschillende kampen. Het BWK-weekend (Bevers, Welpen, Kabouters) bijvoorbeeld, dit is voor de jongere kinderen. Maar ook de winterweekenden, Kaag-cup wedstrijden (met Hemelvaart) en niet te vergeten de zomerkampen voor alle speltakken.

Zo’n 80 kinderen maken wekelijks gebruik van de ruimtes ‘Onder de Kerk’. De scouting heeft een super fijne keuken die de leiding zelf heeft geplaatst. Alleen de toilet was nog een onbegaanbaar ‘hok’. Maar nu niet meer! Met grote dank aan Van Berkel Aannemers zijn twee fantastische toiletten gerealiseerd. Met een geweldig gietvloertje zodat de scouts eindelijk weer hygiënisch naar het toilet kunnen!

Ben je benieuwd geworden naar ‘Onder de Kerk’? Heel gezellig als je eens komt kijken! Je bent van harte welkom op zaterdag tussen 9.30 tot 11.30 uur als je tussen de 5 en 12 jaar bent. Ben je ouder? Mail dan even naar info@tiflo.nl, dan word je verteld waar je dan naar toe mag en misschien mag je dan wel meteen zeilen!