Samen buiten aan de slag in De Ronde Venen

De Ronde Venen – Samen buiten aan de slag, dat kan op 3 november op de Natuurwerkdag. In 2018 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 18de keer op bijna 500 locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersactie in het groen; zagen, snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. In de provincie Utrecht coördineert Landschap Erfgoed Utrecht op 50 locaties waar mensen mee kunnen doen. Ook in de gemeente De Ronde Venen zijn twee locaties waar mee gewerkt kan worden. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.natuurwerkdag.nl.

Kom helpen

Van 9:00 tot 14:00 uur kan je meewerken met Knotgroep De Ronde Venen. Je gaat bij Kade 11 in Zevenhoven wilgen knotten en fruitbomen snoeien. In Abcoude kun je van 10:30 -16:30 uur bij Landgeitenstal De Batterij helpen met het maaien van rietland en afvoeren van het riet. Of ga wilgen knotten langs de dijk en verwijder wilgenopslag in het riet. Kijk voor meer informatie op www.natuurwerkdag.nl.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk.