Ruim 220.000 euro voor Adamas Inloophuis

Regio – Vrijdag 22 maart lieten 12 lokale ondernemers zich een dag opsluiten bij het Adamas Inloophuis om minimaal 15.000 euro per persoon op te halen. “Maar het werd meer, veel meer. Ruim 220.000 euro is er opgehaald en de teller loopt eigenlijk nog steeds”, lacht Annelies Osinga, leidinggevend coördinator van Adamas. Moe maar heel blij kijkt niet alleen zij maar alle deelnemers en het Adamas team terug op een bijzondere dag. “Het gaat niet alleen om het fantastische bedrag dat we met elkaar hebben opgehaald, maar ook wat er gebeurde met de deelnemers, heel bijzonder.”

Adamas Social Funder 2019

“Dit jaar was het ook spannend wie de Adamas Social Funder 2019 ging worden, iedereen lag behoorlijk dicht bij elkaar”, vervolgt Osinga. Uiteindelijk kreeg Hugo van Luling het schitterende diamanten kunstwerk. Hij had het fantastische bedrag opgehaald van ruim 35.000 euro.“ Toen Annelies mij het beeldje overhandigde was ik echt overmand door emoties”, vertelt hij. “Het was een hele bijzondere dag. Ik zat in een kamertje in het mooie Adamas huis in Nieuw Vennep opgesloten samen met John Stassen. En dat allemaal om geld op te halen voor het fantastische werk van het Adamas team. Wat raak je daar van onder de indruk als je een dag in het gebouw bent. Mooie momenten, emotionele momenten alles passeert zo’n dag.”

Hele regio

Het Adamas inloophuis in Nieuw-Vennep is een plek waar volwassenen en kinderen met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden.