Rondleiding over Zorgvlied

Amstelland – Op zondagmiddag 29 september geven Marcel Bergen en Irma Clement (auteurs Wandelen over Zorgvlied) een rondleiding over begraafplaats Zorgvlied. De twee uur durende wandeling gaat langs een groot aantal bijzondere historische en moderne graven die op Zorgvlied te vinden zijn.

De auteurs geven uitleg bij de uitbundige funeraire symboliek uit de negentiende eeuw die is aangebracht op de rijksmonumenten van onder andere Oscar Carré (1891), Sophia Knoll (1890) en Adrianus Hartog van Banda (1873). Maar ook bij graven van bekende overledenen wordt stil gestaan. 

Daarnaast vertellen de auteurs meer over de tuin- en parkaanleg en de monumentale bomen op de begraafplaats. Ook komen moderne aspecten van Zorgvlied aan de orde, waaronder het ondergrondse grafkeldercomplex ‘t Lalibellum en het Crematorion.

De wandeling start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Verzamelen bij de witte kantoorvilla aan de Amsteldijk 273 in Amstelveen. Deelname: 10 euro per persoon (inclusief koffie of thee). Reserveren bij Zorgvlied via 020- 5404927 of via zorgvlied@amstelveen.nl