Rondleiding over Zorgvlied

Amstelland – Op maandagmiddag 10 juni, tweede Pinksterdag, geven Marcel Bergen en Irma Clement (auteurs van ‘Wandelen over Zorgvlied’) een funeraire rondleiding over begraafplaats Zorgvlied. 

De rondleiding gaat langs een groot aantal bijzondere historische en moderne graven die op Zorgvlied te vinden zijn. De auteurs geven uitleg bij de uitbundige funeraire symboliek uit de negentiende eeuw die is aangebracht op de rijksmonumenten van onder andere Oscar Carré (1891), Sophia Knoll (1890) en Adrianus Hartog van Banda (1873). Maar ook bij graven van bekende overledenen wordt stil gestaan.

Daarnaast vertellen de auteurs meer over de tuin- en parkaanleg en de monumentale bomen op de begraafplaats. Ook komen moderne aspecten van Zorgvlied aan de orde, waaronder het ondergrondse grafkeldercomplex ‘t Lalibellum en het Crematorion. 

De rondleiding start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Verzamelen bij de witte kantoorvilla aan de Amsteldijk 273 in Amstelveen. Deelname kost 10 euro per persoon en dit bedrag is inclusief koffie of thee. Reserveren bij Zorgvlied via 020-5404927 of via zorgvlied@amstelveen.nl