Rijzenspelers brengt ‘Vogels’ in De Reede

Rijsenhout – Toneelvereniging De Rijzenspelers speelt 6, 12 en 13 april ‘Vogels’, een relatiekomedie van Haye van der Heyden. Na de succesvolle opvoeringen van ‘het Noorderkwartier’ (Alex van warmerdam) in november, nu een relatiekomedie. Een avondvullende voorstelling met een humorvolle en bijzondere kijk op hoe het er in relaties aan toe gaat!

Het zal je maar gebeuren… Je man verlaat je na dertig jaar huwelijk voor een beduidend jonger exemplaar. Jozefine, Joost voor intimi, zit echter niet bij de pakken neer, nestelt zich in een leuk appartement en maakt zich op voor een frisse herstart en een nieuw leven.

Maar het toeval beslist anders. Haar mooie nieuwe flat blijkt pal tegenover het liefdesnestje van haar ex-man Jaap en zijn nieuwe vriendin te liggen. Sterker nog, je kunt in feite zo bij elkaar naar binnen kijken. En ze komt er achter dat je door een verrekijker een hoop voorbarige conclusies kunt trekken! Dat kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven. Als in een achtbaan komen de verwikkelingen op gang en ze zijn niet meer te stoppen. Ook niet door een multi-inzetbare klusjesman of een ontredderde schoondochter.

De Rijzenspelers spelen in april weer een stuk van Haye van der Heyden. Al eerder speelde de vereniging stukken van deze auteur, waaronder: ‘De woonboot’ (2017), ‘Gouwe handjes’ (2016) en ‘Bedgeheimen’ (2012).

De bijzondere stijl van Van der Heyden, is ook in ‘Vogels’  te zien: de terzijdes van de karakters, het snelle schakelen tussen diverse locaties en het minimalisme aan decor. Ondanks het thema, een heerlijke komedie!
Vogels, regie door Remco Brandt, wordt opgevoerd op 6, 12 en 13 april in de Reede in Rijsenhout, Schouwstraat 14. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website: www.rijzenspelers.nl of telefonisch: 0297-327840.