Ria Zijlstra JOGGt mee in ‘Uithoorns Mooiste

“En dat doe ik natuurlijk niet zomaar”, zegt de wethouder met sport en gezondheid in haar portefeuille. Want sinds de zomer van 2014 is Uithoorn JOGG gemeente. En dat is niet een extra bordje onder het gemeenteschildje, maar een manier om met veel betrokkenen, gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk een aantrekkelijk te maken.
Waarom vindt u het belangrijk dat Uithoorn JOGG gemeente is?
Bewegen is gezond, maar ook leuk. Het zorgt dat je niet bezig bent met de dingen van de dag en je kunt je hoofd even leegmaken. Mensen voelen zich prettiger en kunnen problemen beter aan. Samen ‘bewegen’ maakt het leuker en gezelliger. Samen sporten creëert een band en motiveert je om je grenzen te verleggen.
Heel veel betrokkenen, over wie hebben we het dan?
Het idee is dat iedereen die te maken heeft met kinderen en jongeren een steentje bijdraagt aan die gezonde leefstijl. Je moet dan denken aan ouders en gezondheidsprofessionals maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, scholen, maar ook zorginstellingen en de gemeente natuurlijk.

En u bent zelf ook een actieve JOGGster?
Ha, ha, je bedoelt dat ik ook weleens een rondje Zijdelmeer ren? Ja dat doe ik met veel plezier en ik probeer in ieder geval twee keer per week hard te lopen. Maar ik ben ook enthousiast ambassadeur voor de JOGG- activiteiten in Uithoorn. Juist omdat ik zelf ook merk dat zo’n rondje rennen mij veel positieve energie oplevert. Grappig genoeg vaak het meest, als je eigenlijk niet zoveel zin hebt en jezelf van de bank af moet trekken na een zware werkdag.
Daarom geef ik zondag 25 januari bij het hardloopevenement ‘Uithoorns Mooiste’ (voorheen: 10 Engelse Mijlen van Uithoorn)* niet alleen het startschot voor JOGG, maar ren ik zelf mee met mijn eigen team.

In 2015 kunnen we dus veel JOGG-events verwachten?
Zeker, wat mij betreft. Ik heb alle vertrouwen in Fenke en onze partners. Aan hun enthousiasme zal het niet liggen. Maar ik zou zeggen: doe ook lekker mee en schrijf je in! Als je mij, ria.zijlstra@uithoorn.nl,  een mail stuurt dat je meedoet ligt er een prachtig hesje voor je klaar.