Reis door de tijd met het Weekaatje

Aalsmeer – Vrijdag 22 mei gaat voor de 38ste keer het Weekaatje voor jongens en meisjes van start op het voormalig terrein van VVA aan de Dreef 1. Maar liefst 243 kinderen gaan vier dagen lang een reis door de tijd maken samen met zo’n 80 vrijwilligers. Thema is geschiedenis en aan de hand hiervan gaan allerlei spelletjes gespeeld worden. Onder andere staat een speurtocht op het programma, evenals een zelf in elkaar gezette ‘Poldersport’, een tienkamp, een spelenkermis, een playbackshow door de leiding en er mag een duik genomen worden in het zwembad.
Het Weekaatje begint vrijdag om 19.00 uur. De groepen mogen hun spulletjes in de tenten neerzetten en alle groepen, twintig in totaal, worden aan de ouders en begeleiders voorgesteld. Na een klein uurtje moeten alle ouders en familie weg en gaat het Weekaatje echt beginnen. Allen mogen overigens nog wel een keertje komen kijken of hun ‘kroost’ zich wel vermaakt, zondag 24 mei gaan om 15.00 uur een uur de hekken open voor hen.
Voor de oudere deelnemers wordt de eerste avond en nacht spannend: Na de speurtocht voor alle kinderen, wordt voor hen nog een spooktocht gehouden. Op maandag 25 mei in de middag is het Weekaatje helaas alweer voorbij. Hopelijk werkt het weer mee en kunnen de kinderen en leiding genieten van enkele zonnige, in ieder geval droge, dagen!