Record opbrengst D.E koffie actie Lionsclubs voor de Voedselbank

De Ronde Venen – Sinds 2012 verzamelt Lionsclub Nederland door heel het land waardepunten van Douwe Egberts, om deze te kunnen verzilveren tegen D-E pakken koffie. Dit jaar bestaat deze actie dus 10 jaar. In die 10 jaar zijn 588 miljoen DE punten verzameld en dankzij een verhoging van 20% door Douwe Egberts leverde dit 1,2 miljoen pakken koffie op.    

Bij de actie in december 2021 – januari 2022 is in de gemeente De Ronde Venen een recordaantal D.E punten verzameld door de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge. In totaal zijn er 1.237.029 punten ingeleverd, goed voor 2605 pakken koffie! Dit is het hoogste aantal ooit bereikt. De Lionsclubs willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie!  

Recentelijk werd de koffie overgedragen aan de Voedselbank. De secretaris van de Voedselbank De Ronde Venen Kees Telkamp verklaarde:  “Door dit fantastische initiatief kunnen al onze gezinnen bij onze Voedselbank voor een jaar van koffie worden voorzien. We danken opnieuw de Lionsclubs, al hun donateurs en Douwe Egberts daarom van harte!Foto : De overdracht – van links naar rechts Dick Stoeltie namens de 3  Lionclubs , Nelleke Bon en Kees Telkamp van de Voedselbank   Fotograaf = Otto Boelens