Pramenrace-nieuws: Dopjes sparen!

Aalsmeer – Het duurt nog twee maanden, maar menigeen kijkt er al naar uit. De maand september met vuurwerk, verlichte boten, de feestweek en natuurlijk de Pramenrace.

‘Zoek het uit’ is het thema dit jaar, maar dit betekent natuurlijk niet dat alle deelnemers vogelvrij worden gelaten op het water op 9 september. Nee, de Pramenrace kent vele regels én opdrachten. Over 64 dagen, om precies te zijn, gaan vele inwoners verkleed in een praam of een bok een ‘stukkie varen’ en SPIE is al druk bezig met alle voorbereidingen van deze tocht der tochten.

In de loop naar de race maakt het bestuur regelmatig (delen van) opdrachten bekend. Op woensdag 5 juli verscheen dit eerste bericht: “We maken nog niet bekend wat de opdracht bij de IJzerenbrug wordt. Maar we kunnen wel vertellen dat we de traditie om iets in te leveren ook dit jaar weer gaan koppelen aan een ‘Aalsmeers’ goed doel. Het goede doel is dit jaar de dopjesactie van twee inwoners (www.dopjesactienederland.nl). Hoe, wat en waar, houden we nog even geheim, maar alvast beginnen met sparen van dopjes is wel handig.” Dat u/jij het weet…