Politiebureau Aalsmeer per 1 januari dicht!

Aalsmeer – Het Politiebureau van Aalsmeer aan de Dreef gaat per 1 januari 2020 dicht. Inwoners kunnen voortaan terecht bij het nieuwe politieloket in het gemeentehuis op het Raadhuisplein in het Centrum. Hier kan men terecht met vragen en om aangifte te doen. Bellen met de politie kan altijd: 0900-8844, of bij spoed: 112. 

Krachten bundelen

De sluiting zorgt ervoor dat de politie met meer mensen op straat kan werken. De krachten worden gebundeld vanuit bureau Uithoorn. De huidige wijkagenten blijven allen gewoon actief in hun eigen buurten. Ook blijft hetzelfde aantal politiemensen als nu – opvallend en onopvallend – in de wijken om de veiligheid te garanderen. 

Aanrijtijden bij spoedmeldingen nemen niet toe: de politieauto’s die hierop afgaan, worden centraal aangestuurd. 

Eenvoudig aangifte doen

Persoonlijk aangifte doen kan voortaan in het gemeentehuis van Aalsmeer en bij bureau Uithoorn aan de Laan van Meerwijk 6. In veel gevallen kan er makkelijker en sneller via internet of telefonisch aangifte gedaan worden. Op www.politie.nl/aangifte  is te lezen hoe dit werkt.

Openingstijden

Let op: Vanwege de feestdagen is het politieloket in het gemeentehuis van Aalsmeer pas vanaf maandag 6 januari 2020 geopend. Het politieloket is iedere maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 14.00 uur. Op woensdagavond zijn agenten tot 20.00 uur aanwezig. 

Bureau Uithoorn is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 19.30 uur, dinsdag tot 23.00 uur. Op zaterdag en zondag is zowel het politieloket in Aalsmeer als het politiebureau in Uithoorn gesloten.