Let op: Pannenverkoper actief en nep-collecte

Aalsmeer – De politie werd donderdag 26 februari naar het Praamplein gestuurd. Een man zou hier vanuit een Renault Traffic op een vervelende manier proberen pannen te slijten aan voorbijgangers. De aangesproken mensen hebben gelukkig geen gebruik gemaakt van dit ‘aanbod’. Door hen is zelfs een kenteken genoteerd, waarna bleek dat dit voertuig en of de gebruiker hiervan veelvuldig in verband worden gebracht met ‘oplichting’, onder andere met het aanbieden van ‘goedkope’ pannensets. In een rapportage elders in het land heeft de man via een mobiel pinapparaat een pannenset verkocht, vraagprijs 179 euro. Deze zei hij te willen verkopen voor 59 euro en daar ging de koper mee akkoord. Toen de koper wilde betalen zag hij toch 179 euro in het scherm staan. Na wat geharrewar gaf de verkoper aan de automaat opnieuw ingesteld te hebben met nu het juiste bedrag. Echter bij controle door de koper van zijn bankrekening zag hij dat er 179 én 59 euro was afgeschreven. Al een al een dure pannenset.

De politie adviseert geen aankopen op straat te doen, zeker niet op locaties waar deze goederen ook ‘gewoon’ bij de lokale middenstand aangeschaft kan worden.

 

Collecte voor eigen belang?

Op donderdag 26 februari om half zes in de vroege avond kreeg de politie een telefoontje van een bewoner van de Ringvaartzijde. De melder verklaarde dat er twee jongens waren met een jas van de Kankerbestrijding. Eén van de jongens had een Indisch uiterlijk. De melder heeft ze aangesproken en naar hun pasjes gevraagd. De melder vertrouwde de situatie niet en heeft de politie gebeld. Het betrof in ieder geval één Indische jongen. Volgens het landelijk collecterooster is Fonds Kankerbestrijding pas in september actief. Er zijn op dit moment zelfs helemaal geen collectes. Agenten hebben een zoektocht in de nabije omgeving gehouden, maar de twee ‘collectanten’ zijn niet meer aangetroffen.