Paddenstoelen speuren in het Libellebos

Uithoorn – Ben jij tussen de 8 en 12 jaar kom dan op zaterdag 20 november paddenstoelen speuren in het Libellebos. Want wist je dat het Libellebos een echt sprookjesbos is? Je kunt zo maar oog in oog staan met Heksenboleten, Dodemansvingers, Duivelseieren, en elfenbankjes.

Of wie weet, durf jij het wel aan, om een Judasoor te eten. Een paddenstoel maar natuurlijk niet giftig. En onder het tapijt van bladeren zullen ook tal van bodemdiertjes te zien zijn, die lusten ook wel een stukje paddenstoel.

De bijeenkomst wordt begeleid door twee IVN natuurgidsen; Lia Rademaker en Anja de Kruijf. Ben jij zo’n speurneus en hou je van lekker buiten zijn? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar anjadekruijf@outlook.com of  lia.rademaker@gmail.com.

De Paddenstoelenspeurtocht op 20 november start om 13.30  bij het ’t Buurtnest aan de Arthur van Schendellaaan 59 in Uithoorn. De bijeenkomst is gratis en je ouders kunnen hun kinderen om 15.30 uur weer ophalen. Aanmelden is verplicht en trek vooral kleren aan die vies mogen worden.