Open middag bij voorbeeldbedrijf Peek

Wilnis – Op donderdag 21 september wordt een open middag georganiseerd op het melkveebedrijf van Robert en Willeke Peek in Wilnis. De familie Peek is één van de drie deelnemers aan het project Voorbeeldbedrijven Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht. Melkveehouders, erfbetreders en andere geïnteresseerden uit de provincie Utrecht zijn van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen op het voorbeeldbedrijf en meer kennis en inspiratie op te doen over de mogelijkheden om energie te besparen of op te wekken.

De middag wordt om 13.30 uur geopend door Erik van Well, adviseur bij CLM Onderzoek en Advies. Hierna geven Robert en Willeke Peek om 13.45 en 14.45 uur de bezoekers een rondleiding over het bedrijf. Zij zullen vertellen over de besparingsmaatregelen die reeds zijn genomen en de plannen die zijn opgesteld. Om het energieverbruik en de besparing inzichtelijk te maken op het hele bedrijf, zijn energiemeters geplaatst. Op dezelfde tijdstippen als de rondleiding verzorgt adviseur Teus Verhoef van PPP-Agro Advies een workshop over dieselbesparing op het melkveebedrijf.

Energiemarkt
Naast de rondleidingen en workshops is er gedurende de middag ook een energiemarkt, waarop onder meer erfbetreders van Peek meer vertellen over hun activiteiten op het voorbeeldbedrijf en de mogelijkheden om met energiebesparing en-/of energieopwekking aan de slag te gaan. Zo zijn onder andere Mueller, ReHeat, Rabobank, Uw Agrarisch Bouwadviseur, FrieslandCampina, Agrarisch Handels- en Adviesbureau Wijsman, CLM, PPP-Agro Advies en Gebiedscoöperatie O-gen op deze middag aanwezig.