Op ruimtereis met André Kuipers

Aalsmeer – Er komt heel wat bij kijken om astronaut te worden. Het is een jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, gedrevenheid en geduld zijn onmisbaar, maar ook een portie geluk. Na jaren van training in Amerika, Rusland, Canada, Duitsland en Japan werd André Kuipers, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd voor een verblijf op het International Space Station (ISS). Na ruim 6 maanden in de ruimte te zijn geweest, landde André op 1 juli 2012 in Kazachstan weer op aardse bodem. André is een van de weinige mensen op aarde die uit eigen ervaring kan vertellen hoe het is om in de ruimte te leven en te werken.

Tijdens het unieke theatercollege voor jong en oud op woensdag 18 februari in het Crown Theater neemt hij de bezoekers mee aan de hand van vele video’s en foto’s op een magische reis door de ruimte, het internationale ruimtestation ISS en de wetenschap. Niets blijft onbehandeld en de bezoekers krijgen precies te zien hoe het is om astronaut te worden en te zijn! De voorbereidingen en trainingen, de lancering, het wonen en werken in de ruimte, het adembenemende uitzicht, de risico’s van het vak, de landing en de revalidatie na de missie. Vanuit de ruimte is het zicht op de aarde heel anders. Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden.

André Kuipers, recordhouder van de langste Europese ruimtevlucht (193 dagen in de ruimte!) nodigt belangstellenden uit samen zijn reis nog een keer te beleven. Een theatercollege vol humor, verbazing en interessante feiten, die menigeen aan het denken zullen zetten. Er zijn voor de voorstelling van 18 februari, die aanvangt om 20.00 uur, nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten reserveren kan via www.crowntheateraalsmeer of ga langs bij Espago in de Ophelialaan, het Boekhuis in de Zijdstraat of Primera op het Poldermeesterplein.