Ook talentprijs ontglipt wielrenner Nils Eekhoff

Rijsenhout – Na het mislopen van de wereldtitel bij de beloften door diskwalificatie, greep wielrenner Nils Eekhoff afgelopen woensdag ook naast de titel ‘Nederlands wielertalent van het jaar’. Club 48, een gezelschap wielercoryfeeën, journalisten en beroepsrenners gaf op een wielergala in Den Bosch de voorkeur aan Lorena Wiebes. De renster uit Mijdrecht ontving de Gerrie Knetemann Trofee.

De meeste bezoekers van de site Wielerflits noemden vorige maand in een peiling Nils Eekhoff nog als grootste kanshebber op de prijs. Hij kreeg toen 36% van de 2600 stemmen, tegen 29% voor veldrijdster Ceylin del Carmen Alverado en 20% voor Lorena Wiebes. Wegrenster Demi Vollering en veldrijdster Inge van der Heijden waren de overige genomineerden.

Voelde de diskwalificatie op het WK, eind september, voor Eekhoff nog als een zwaar onrecht, met de voorkeur voor Lorena Wiebes als grootste talent zal hij wel kunnen leven. De pas 20-jarige renster van de Uithoornse wielerclub (UWTC) boekte dit jaar vijftien zeges, is nationaal kampioen en staat als nummer één op de wereldranglijst bij de professionele vrouwen, nog voor Marianne Vos en Annemiek van Vleuten – een indrukwekkende staat van dienst.

Bij de verkiezingen in Den Bosch werd Annemiek van Vleuten uitgeroepen tot Nederlands beste renster van het jaar en Mathieu van der Poel tot beste renner.

Nils Eekhoff. Foto: @Team Sunweb