Ook dit weekend weer tophandbal!

Aalsmeer – De handbal heren van FIQAS Aalsmeer hebben afgelopen zaterdag 6 december de streekderby tegen Kras uit Volendam verloren. Spannend was de wedstrijd wel. Driekwart van de wedstrijd ging namelijk gelijk op. Volendam begon wat scherper en stond al snel op 3-0 voorsprong. Aalsmeer kwam terug en via Dustin, Frank en Samir werd het weer gelijk, 3-3. Na tien minuten stond het 5-5  en namen de Volendammers opnieuw het initiatief. Aan de hand van Jorn Smits, die vier keer op rij scoorde en er uiteindelijk 17 zou maken, sloegen ze een gaatje: 5-9. Opnieuw een inhaalrace van FIQAS en met succes: 12-12 bij rust. In de tweede helft liep de stand uit naar 20-20 tot minuten voor tijd. Aalsmeer speelde slordig en er werden ballen verspeeld. Volendam kon weglopen naar 20-25. De frustratie groeide bij Aalsmeer. De mannen kwamen toch nog iets dichterbij tot 25-27, maar verder kwamen ze niet. Het werd uiteindelijk 25-28 voor Volendam. Komende zaterdag spelen de handballers de laatste wedstrijd van dit jaar: Uit bij Initia in Hasselt. Handbal-toppers in de Bloemhof blijven zien kan overigens zeker nog dit weekend. Zaterdag 13 december spelen zeven jeugdteams (jongens en meiden) thuis in de Bloemhof, Heren 3 neemt het om  18.45 uur op tegen Donar en Dames 1 speelt vanaf 20.30 uur tegen Fortissimo, de kersverse periodekampioen, die dit seizoen onder leiding staat van de Aalsmeerder Kees Boomhouwer. De uitwedstrijd afgelopen zaterdag tegen Bentelo wist Dames 1 in ieder geval te winnen met 24-18.  En zondag kan weer op de tribunes in de sporthal aan de Hornweg plaatsgenomen worden voor handbal op hoog niveau. Vijf jeugdteams komen in actie, evenals Dames 3 tegen Aristos en Heren 2 tegen Quintus. Zie het volledige wedstrijdprogramma inclusief aanvangstijden op donderdag 11 december in de ‘papieren’ Nieuwe Meerbode.