Maandag oefenavond voor brandweer

Aalsmeer – Na een korte vakantie komen de leden van het vrijwillige brandweerkorps Aalsmeer iedere maandag bijeen voor de wekelijkse oefenavond. Vorige week zijn de putten aan de Lakenblekerstraat gecontroleerd en is onder andere geoefend met de dompelpomp die op de tankautospuit aanwezig is.

Afgelopen maandag 21 augustus zijn de heren en dames weer in groepen op pad gegaan. Twee van deze groepen bleven ‘thuis’ bij de kazerne aan de Zwarteweg. Er werd geoefend met de takelwagen en een auto is volledig open gemaakt. Bij een ongeval gebeurt het nogal eens dat het voertuig open geknipt moet worden om een bekneld persoon te bevrijden. Belangrijk dus om dit snel en professioneel te kunnen uitvoeren.

Overigens diep respect voor alle leden van het korps, er zijn heel veel certificaten en diploma’s nodig om alle ‘klussen’ uit te mogen voeren en deze cursussen en oefeningen doen zij vrijwillig om de veiligheid van alle inwoners te waarborgen. Top! Het korps hoopt wel snel nieuwe collega’s welkom te mogen heten. Een intensieve, maar dankbare vrijwilligersbaan! Iets voor jou (man/vrouw)? Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligerbijdebrandweer.nl.