Loop ook mee met Uithoorns Mooiste

Uithoorn – Zondag 28 januari vindt weer het grootste jaarlijkse sportevenement in de gemeente Uithoorn plaats, Uithoorns Mooiste-de loop.  Vorig jaar mocht de organisatie zich verheugen in een record aantal  van 1670 deelnemers, verspreid over 5 afstanden.

AKU is als organiserende vereniging blij om voor alle deelnemers van haar loop weer een mooi parcours te verzorgen. Met medewerking van de provincie en de gemeente is het weer mogelijk om de busbaan en de N 196 over te steken.  Dat zorgt ervoor dat alle afstanden  binnen de gemeentegrenzen van Uithoorn en de Kwakel blijven en het  de organisatie is gelukt om de lopers langs vele rustieke plekjes in de gemeente te sturen. Ook wordt de Amstel  in het parcours van de 10 Engelse Mijlen weer in het parcours opgenomen worden. Vanaf de Vrouwenakker tot Uithoorn wordt er beschut langs de Amstel gelopen.

Brug over het water 

Parkeerproblemen  zullen er dit jaar zeker niet zijn. Een groot aantal bedrijven heeft hun terrein opengesteld om auto’s te laten parkeren en daarnaast wordt er een pontonbrug neergelegd over het water langs de Noorddamerweg  zodat de deelnemers via de brug rechtstreeks door kunnen lopen naar het clubhuis van de Legmeervogels om zich daar in te schrijven en om te kleden. Sportpark de Randhoorn kan goed bereikt worden via de N196 (de oude N201) en vervolgens via de Noorddammerweg naar de parkeerplaatsen.

Veiligheid voor lopers vergroot

De organisatie heeft weer vergunning gekregen om het deel van de N196 tussen het kruispunt van de Zijdelweg/Watsonweg  en de Kruising Laan van Meerwijk/Thamerweg af te sluiten. Daarmee kan het kruispunt bij de Zijdelweg/Watsonweg veilig worden overgestoken door de lopers. Verkeer wordt omgeleid waardoor de overlast tot een minimum is beperkt.

Businessloop

Meer dan 20 teams hebben zich al aangemeld voor de businessloop, de verwachting is dat er de komende weken nog een aantal bij zullen komen. Dat draagt bij aan een grotere uitstraling van de loop en zorgt voor een extra impuls aan bedrijven en instellingen om  het belang van het bewegen met elkaar te versterken. Het met elkaar leveren van een sportieve prestatie heeft ook meerwaarde in het kader van de teambuilding.

Voor het tweede jaar een G-run

Na het succes vorig jaar van de G-run , organiseert AKU ook tijdens deze Uithoorns Mooiste weer een G-run over 1 kilometer voor mensen met een beperking. Velen van hen hebben zich in de afgelopen maanden al voorbereid op deze loop en zullen daarom goed voorbereid aan de start verschijnen. Het Nationaal Fonds Gehandicaptensport levert een belangrijke financiele bijdrage aan de de professionele voorbereiding op de loop. De groep die zich bij AKU elke dinsdag voorbereidt wordt steeds groter en naast de stichting OnsTweedeThuis zijn andere organisaties ook enthousiast geworden om cliënten op deze manier mee te laten doen aan de G-run.  Ook zij zien steeds meer het belang van bewegen.

Programma 29 januari

10.15 uur: 1 km G-run

10.30 uur: 1 kilometer  GeZZinsloop voor jeugd t/m 11 jaar

11.00 uur: 5 kilometer Loop

11.08 uur: 10 kilometer Loop

11.08 uur: 10 Engelse Mijlen

Voorinschrijven

Het is nu al mogelijk om je van te voren in te schrijven voor Uithoorns Mooiste, dit kan via www.inschrijven.nl. Informatie over dit geweldige loopevenement is te vinden op www.uithoornsmooiste.nl