Kunstploeg zoekt nog tijdelijk thuis voor 10 kabouters

Aalsmeer – De Kunstploeg zoekt nog een tijdelijk thuis voor tien kabouters. Het nieuwste project van De Kunstploeg voor de Kunstroute, ‘Kunst, Kitsch en Kabouters’, is aardig op stoom gekomen. Vrijwel alle kabouters hebben een tijdelijk onderkomen gevonden bij kunstenaars, knutselaars, versierders, verzorgers, verbeteraars en creatievelingen. Bij mensen die niet bang om deze kabouter een make over van jewelste te geven.  De Kunstploeg heeft voor de snelle beslissers op dit moment nog maar tien kabouters ter beschikking.

Deelnemers komen overal vandaan. Zo doen de basisscholen De Brug, Samen Een en OBS Kudelstaart mee aan het project. Maar ook de oudere Aalsmeerders, zoals bewoners van het Zorgcentrum en bezoekers van gebouw Irene, zijn met hun kabouter aan de slag. En ook Ons Tweede Thuis laat zich niet onbetuigd. De kunstenaarsgroep die pas in het Oude Raadhuis exposeerde, maar ook bewoners van Woon en Zorgcentrum Hortensia doen een duit in het zakje. Daarnaast is er een grote groep individuele deelnemers die hun fantasie loslaten op de kleine witte porseleinen kabouter.

Op dit moment zijn er al meer dan 200 deelnemers. Deelnemers hebben de opdracht om de kabouter te bewerken in de stijl van een door de deelnemers geliefd schilderij, patroon, verenkleed, woorden, tatoeages, Aboriginalmotief, traditioneel Afrikaans, foto’s, enz. Helden verbeelden mag natuurlijk. Het gaat De Kunstploeg om kabouters die straks stralen zoals nooit tevoren, maar dan wel in een stijl die de deelnemer past.

Geheime opdracht 

De onderliggende vraag is natuurlijk waarom juist deze kabouter met deze looks op de wereld is? Daarom zijn de kabouters pas af als er in het binnenste een geheime opdracht verstopt zit. Een opdracht die bij de kabouter past. Al die kabouters bij elkaar moeten de Kunstroute een kunstwerk opleveren dat niet alleen tot de verbeelding spreekt, maar tegelijkertijd de diversiteit van de Aalsmeerse samenleving laat zien. Het project is onder meer mogelijk gemaakt door de gemeente Aalsmeer en door de Rabobank. Deelname kost 10 euro. Aanmelden voor dit project kan via e-mail DeKunstploeg@Xs4all.nl of via 06-12096497. Verder is De Kunstploeg te volgen op www.DeKunstploeg.nl en via Facebook.