KunstBank voor RaboBank Mijdrecht

Mijdrecht – Ter afsluiting van de zomerexpositie ‘Aan ’T Roer Zitten’ is gisteren de kunstbank met veel plezier overhandigd aan de Rabobank Rijn en Veenstromen. Een bijzonder moment waarbij het kunstwerk vanaf heden te bewonderen zal zijn op zijn nieuwe plaats.

De kunstbanken zijn ontworpen voor de zomer expositie ‘Aan ’T Roer Zitten’ en waren tijdens het vaarseizoen te bewonderen bij Jachthaven Vinkeveen. Een unieke model kunstbank ontworpen door Jachthaven Vinkeveen en vervaardigd door Jachtwerf Van Vliet. Deze kunstbanken zijn beschilderd door een tal van lokale en internationale kunstenaars, waaronder: Ramon Otting, Lily Marneffe, Heinke Boehnert, Ria Somers en Yvonne de Wit. Het kunstproject is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Rijn en Veenstromen.

‘In de Cloud’

De kunstbank voor de Rabobank is speciaal beschilderd kunstenares Andrea Leber. De kunstbank genaamd ‘In de Cloud’ heeft de kunstenares een beeld proberen te creëren dat de blik van de toeschouwer in de rondte leidt. De spaarvarkentjes als symbool voor de bank als financiële instelling, de duikers als symbool voor de bank als springplank voor jonge ondernemers, de vliegende flamingo voor verre oorden, internationalisering, de vrouw aan het roer als symbool voor de ‘Female Power Movement’.

Het heeft te maken met vertrouwen, met het delen van informatie, met de toekomst. Allemaal interpretaties die passen bij de Rabobank. Maar boven alles hoopt Andrea een beeld te hebben neergezet waar mensen met plezier en nieuwsgierigheid naar zullen blijven kijken.

Nieuwsgierig geworden naar de kunstbank? Kom deze bewonderen tijdens kantooruren in de hal van Rabobank Mijdrecht.