Korfballlers VZOD winnen van DKV

Kudelstaart – Onder leiding van trainer Frits Visser maakt VZOD één van haar beste seizoenshelften door, en dat toont ook op de ranglijst. Na maar liefst zeven wedstrijden (spoileralert: inclusief die van afgelopen weekend) gespeeld te hebben, staat het eerste van korfbalvereniging VZOD ongeslagen bovenaan. Maar wie aan de top wil blijven, moet daar hard voor knokken. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd VZOD tegen DKV uit IJmuiden op het programma, een duel tussen de nummer één en de hekkensluiter van de competitie. Wakend voor gemakzucht begon de ploeg uit Kudelstaart met goede moed aan de wedstrijd, maar voordat VZOD echt uit de startblokken kon schieten, werd de winterkampioen eerst met de neus op de feiten gedrukt. Nog geen drie minuten na het startsignaal van de scheidsrechter, keek VZOD tegen een achterstand van drie doelpunten aan: 1-4, waar alleen Josine Verburg nog wat had weten te doen. Verder dan een voorsprong van drie doelpunten zou DKV (gelukkig) niet meer komen, maar uit de problemen was VZOD nog lang niet. Gedurende de eerste helft kwam de ploeg van Frits Visser slechts één keer op voorsprong, en dat was toen het 7-6 werd. Voor de rest ging de score aardig gelijk op, en beide ploegen gingen verdiend met een 10-10 ruststand de kleedkamers in. De tweede helft bleef net zo spannend als de eerste, hoewel VZOD veel beter begon dan in de eerste helft. DKV kon het zeer gemotiveerde VZOD nog enigszins bijbenen, maar na de 12-12 kwam de thuisploeg niet meer op achterstand. Het in de rust gehouden peptalkje van Frits Visser bleek dus te werken, en zijn team herpakte zich op alle vlakken. De toppers Martijn Vervark, Bart Verheul, Nils van Os, Thomas van der Zwaard, Josine Verburg, Dineke Westerhof, Donja Passies en Alyssa te Riele hebben er voor gezorgd dat VZOD ook dít weekend de twee punten in de pocket had. Eindstand: 19-17.