Korfballers VZOD winnen ‘dik’

Kudelstaart – Afgelopen zaterdag speelde VZOD haar vijfde wedstrijd in deze zaalcompetitie. Tegenstander in de Proosdijhal was het Goudse Gemini. Een ploeg die zijn punten tot nu toe alleen in Gouda had behaald. Na het eerste doeltreffende afstandschot van Josine Verburg was het Gemini die in dezelfde minuut een doorloopbal scoorde: 1-1. Het team van trainer/coach Frits Visser stelde echter direct op orde op zaken en scoorde door afstandschoten van Verburg, Donja Passies en Jessica Zijerveld: 4-1. Een fraaie goal van Eric Spaargaren, een one-handed doorloopbal, betekende 5-1. Zijerveld scoorde de 6-1 en de Kudelstaarters leken op rozen te zitten. Het tegenvallende Gemini scoorde nog wel tegen, maar kreeg gelijk weer twee treffers van Verburg om de oren: 8-2. Het duel stond niet bol van de spanning, temeer daar de Goudenaren niet bij machte waren om VZOD van scoren af te houden. Beide teams wisten tot aan de rust nog tweemaal doel te treffen en dus werd de kleedkamer opgezocht bij 10-4. Na een kwartier stond het in de tweede helft 14-7 voor de Kudelstaarters. Achtereenvolgens Thomas van der Zwaard, Bart Verheul en Passies brachten de stand op 18-9. Het was echter wel in VZOD te prijzen dat zij wederom nog wel op jacht gingen naar de twintigste treffer en dit lukte. Tegenstander gedubbeld en door de Kudelstaarters wederom de 20 gehaald. Dit is tot nu toe in vier van de vijf wedstrijden gelukt en daarmee is VZOD de productiefste ploeg in de poule met verreweg het beste doelsaldo. Aanstaande zaterdag 13 december wordt er naar DSO in Alkmaar afgereisd, aanvang 15.45 uur.