Koninklijke onderscheiding voor Harry van Genderen, voorzitter SV Hertha

Harry van Genderen (1941) uit Vinkeveen werd op vrijdagavond 11 september, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In de rol van voorzitter heeft de heer Van Genderen zich in 26 jaar tijd zeer actief ingezet voor SV Hertha. De koninklijke onderscheiding werd opgespeld door burgemeester Maarten Divendal.

Niet alleen heeft hij leiding gegeven aan het bestuur, ook heeft de heer Van Genderen zitting gehad in het Dagelijks Bestuur, de Sponsorcommissie, de Bar- en Activiteitencommissie, de Jubileumcommissie en de Bouwcommissie.

Naast zijn vele bestuursactiviteiten valt vooral zijn inzet op rondom de realisatie van de nieuwe accommodatie van SV Hertha. Een zeer moeilijke opdracht, omdat dit gerealiseerd moest worden zonder eigen financiële middelen en subsidies. Onder zijn leiding is een bouwcommissie opgericht en met behulp van sponsoren, vrijwilligers, diverse wervingsacties, een obligatielening en een banklening is met een sluitende begroting de nieuwbouw gestart. Medio december hoopt men het geheel vernieuwde clubgebouw op te kunnen leveren. In de Nieuwe Meerbode van woensdag 16 september een gesprek met voorzitter Harry