Kom in de Kas vol wereldse wonderen

Aalsmeer –  De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 en zondag 7 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Aalsmeer nemen vijf bedrijven aan de Achterweg in De Kwakel deel. Van 10.00 tot 16.00 uur openen de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Vijf gastvrije Tuinders

Thema van Kom in de Kas 2019 is werelds. Enthousiaste glastuinbouwondernemers laten dit weekend zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om kleurige bloemen en verrassende potplanten te kweken. Jong en oud kunnen hier wereldse ervaringen opdoen. Je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Het is een zeer gevarieerd gebied van sierteeltproducten met kwekers met o.a. bladbeginia, potrozen, snijhortensia’s, varens en bromelia’s.

Meer te beleven

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Groei en Bloei afdeling Aalsmeer is aanwezig met een stand. Leraren van het Wellant College zijn er om kinderen te vertellen over de opleidingen van de deze Tuinbouwschool en wat voor werk er allemaal te doen is in de tuinbouw Door middel van een arbeidsplein worden de locale vacatures getoond. Voor de kinderen is er een springkussen en kunnen ze mee doen aan een speurtocht. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Natuurproducten

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2019 voor de 42e keer georganiseerd. In Aalsmeer nemen vijf bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 en zondag 7 april. Parkeren kan op het parkeerdak van Bloemenveiling Royal FloraHolland (Legmeerdijk 313), vandaar uit rijden gratis pendelbussen naar de deelnemende bedrijven, maar het advies is om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis toegankelijk. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Foto: Rolf van Koppen fotografie.