Knotgroep Ronde Venen actief op Natuurwerkdag

De Ronde Venen – Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Een initiatief van LandschappenNL. Jong en oud kunnen die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap.

Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende werkzaamheden. De meeste activiteiten bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk: snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, het knotten van wilgen, snoeien van fruitbomen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.
Knotgroep De Ronde Venen doet dat niet alleen op deze dag, maar werkt elke winter tien zaterdagen op verschillende locaties. De groep knot natuurlijk wilgen maar ook essen, elzen en snoeien hoogstam fruitbomen.

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag en de andere werkdagen levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor het landschap is steeds meer in vrijwilligershanden. Hierdoor kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.
Op zaterdag 3 november werken de leden van Knotgroep DRV vanaf 09.00 uur aan de Kade 11 in Zevenhoven. Neem zelf brood, een koffiemok en soepkom en lepel mee. Als je mee wil doen, meldt je dan aan bij Ton Ter Linden via 0297-567437 of 06-38120135 of via ton.terlinden@kabelfoon.nl.