Kerstbomen weekje in de wacht voor verbranding

Aalsmeer – Net als heel veel jeugdige inwoners, is ook Job dit jaar weer kerstbomen gaan inzamelen. De inzet van Job is misschien echter wel iets fanatieker dan menigeen. Job had één doel, één streven: Het persoonlijk record van 110 bomen van vorig jaar verbreken! Een pittige uitdaging (er zijn grenzen), maar de moeite waard. En gelukt!
Dankzij wat hulp van zijn zusje Isa en buurjongen en buurmeisje had Job afgelopen woensdag 107 bomen in ‘zijn’ tuin verzameld. Tja, en daarna moesten deze allemaal vervoerd worden naar de gemeentewerf. De buurman heeft met de vrachtwagen Job en de bomen enkele malen heen en weer gereden. Maar, het persoonlijke record was niet verbroken, ‘slechts’ 107 en geen 110. Job is daarom toch nog met opa Jan een rondje voor de laatste bomen gaan maken en wat een mazzel. Toch nog zijn persoonlijk record verbroken: 123 bomen!
Kerstbomenverbranding uitgesteld
De kerstbomenverbranding vandaag, vrijdag 9 januari, kan vanwege de harde wind, zeg maar storm, geen doorgang vinden. Gisteren eind van de middag heeft de brandweer besloten het vreugdevuur af te lasten. Maar gelukkig krijgt de brandweer van de gemeente nog een tweede kans om deze traditie met ook brandweerritjes in ere te herstellen. Volgende week vrijdag 16 januari gaat alsnog de vlam in de grote stapel kerstbomen. Zo’n 800 (!) liggen er klaar op de werf van de Meerlanden. Zelfde tijd en zelfde locatie, dus om 19.00 uur op het terrein bij de Stommeerkade, op de hoek bij de Aalsmeerderweg en de Ophelialaan. Mocht het weer opnieuw stormachtig zijn, dan geen verbranding meer dit jaar. Alle bomen gaan dan de versnipperaar in!