Kampioen VZOD feest mee in carnavalsoptocht

Kudelstaart – Wat was het gezellig, het kindercarnaval zaterdagmiddag met een bonte stoet deelnemers, het drukbezochte Prinsenbal ‘s avonds met onder andere de overdracht van de sleutel van het dorp door burgemeester Vonk aan Prins Eduard den Eerste en de ‘grote’ optocht afgelopen zondag 15 februari met werkelijk prachtig, zonnig weer. Thema was ‘ambachtelijk’ en hier hadden alle deelnemers goed op ingehaakt. Ook tijdens het kindercarnaval overigens, met onder andere de ambachtelijke groenteboer en de patatbakker. Bij de ‘grote’ optocht draaide het rad van avontuur, kreeg het paard van Troje in hout een dikke pluim, had rupsje nooitgenoeg de lachers op de hand, straalde de Wonka-bar plezier over op de kijkers, is gelachen om de levensgrote krat Heineken (ambachtelijk bier) en was er applaus voor de werkplaats waar gewerkt werd met boutjes en moertjes.

Dubbelfeest

Maar, het hardst was wel het applaus voor de korfballers van VZOD. Het team heeft Kudelstaart (of nu nog Poelgilderdam) een pracht dubbelfeest bezorgd. Het team speelde zaterdagavond tegen DSO uit Alkmaar om het zaalkampioenschap en de Kudelstaarters wisten deze wedstrijd overtuigend te winnen. Kampioen en promotie naar een hogere klasse. Top! Zaterdagavond zijn de heren en dames al volop in de bloemen gezet na afloop van de wedstrijd in de Proosdijhal en zondag werd het feestje verder gevierd met alle kijkers en mede-deelnemers op de carnavalskar met korfen en ballen.

Blaauwe Maandag en Seniorenbal

Het carnaval is nog niet afgelopen. Vandaag, maandag 16 februari, gaat de Raad van Elf ouderen en zieken in Kudelstaart trakteren op een fruitmandje. Om 20.11 uur opent Prins Eduard den Eerste de Blaauwe Maandag in dorpshuis ‘t Podium, een soort afterparty voor de echte carnavalvierders. Op dinsdag 17 februari gaan de Pretpeurders op bezoek in zorgcentrum ‘t Kloosterhof om vervolgens in de middag weer te gaan feesten tijdens het Seniorenbal voor de jeugd van vroeger in het Dorpshuis. Aanvang is 14.11 uur. Voor diegenen die het carnaval op traditionele wijze willen afsluiten is er op woensdag 18 februari om 18.51 uur een kerkdienst in de RK kerk St. Jan. Meer informatie op: www.pretpeurders.nl.

Nog meer foto’s van de optochten bekijken? Kijk dan op de website van fotograaf Kick Spaargaren: www.kicksfotos.nl.