Jungle-koorts in het VeenLanden College

Mijdrecht – In de aula van het VeenLanden College waande je je deze week in de jungle. De jaarlijkse musical, die ieder jaar professioneler oogt, werd maar liefst drie keer opgevoerd voor een volle zaal en vertelde het bekende verhaal van Tarzan en Jane.
Femke Samsom en Luc Laport waren heel geloofwaardig in hun rollen van Tarzan en Jane, maar dat gold eigenlijk voor de hele spelgroep onder leiding van Yacintha Chaigneau, Helen van der Zwaard en Tamara Scheers. Hierdoor kon de toeschouwer zich gemakkelijk verliezen in het verhaal.
De lichaamshouding van een gorilla bijvoorbeeld was tot in de kleinste details bestudeerd.
De dansgroep van Judith van Eijk wervelde en schitterde als apen, vlinders en glimwormen en brachten de kleur aan in de jungle. De zanggroep van Roos de Lang klonk als een klok evenals de band onder leiding van Andy Teerlink en Peter Huisman. Licht en geluid onder leiding van Remco Tieman en Jorrit Groenevelt waren tot in de puntjes geregeld.
De kostuummakers en de grime- en haargroep hebben vakwerk geleverd en ook de decormakers verdienen een pluim. Kortom, Tarzan zou zeggen: “Aaaaaaaoeeoeoeoeoaaaaahjeeee…”Voor meer foto’s zie de Nieuwe Meerbopde van 29 april a.s.