Jeugd Golf Amsteldijk 2e van Nederland

Amstelland – Een team van 7 jongens sterk hebben namens Golf Amsteldijk afgelopen weekend deelgenomen aan GolfSixes 2019, een competitie voor de jeugd tussen 8 en 13 jaar op initiatief door de European Tour. Vooral het plezier hebben en teamwork staan hierbij voorop. De kinderen van verschillende clubs spelen in drie tweetallen tegen elkaar waarbij de wedstrijden worden gespeeld over 9 holes.

De eerste wedstrijd werden de teams van Kavel Beemster, De Hoge Dijk en De Zaanse allemaal verslagen door de jeugdspelers van Golf Amsteldijk. Vrijdag 13 september speelde het Amsteldijk GolfSixes Team de regionale finale op en tegen de Haarlemmermeersche en mocht Amsteldijk zich met 10-2 terechte winnaar noemen.

Op zondag 6 oktober werd de spannende landelijke finale gespeeld op het gastvrije Brabant Golf in Gilze waar Golf Amsteldijk het op moest nemen tegen De Haenen en Anderstein. Met slechts een halve punt verschil van De Haenen eindigden de topspelers van Golf Amsteldijk op de tweede plaats. Gefeliciteerd allemaal met dit fantastische resultaat. Een prestatie waar iedereen heel trots op mag zijn!  

Foto: Het topteam van Golf Amsteldijk bestaande uit: Siem, Maurits, Gunnar, Thomas, Brian, Adiv en Jihun. Begeleiders Ronald en Sjoerd.