Finale jeugdbrandweer in Mijdrecht

Mijdrecht – Brandweerlieden in spé komen zaterdag 6 oktober naar Mijdrecht om te strijden voor de landstitel. Zeker 20 jeugdbrandweerkorpsen uit het hele land komen naar Mijdrecht om daar hun vaardigheden te laten zien op de wedstrijdbanen.

Daar worden zij getoetst op de kennis, het veilig en verantwoord handelen bij brand en de samenwerking in het team. De ploegen die naar Mijdrecht komen zijn al door de voorrondes, kwart- en halve finale heen, maar strijden nu voor de landstitel. Het korps die de wedstrijd wint is landskampioen 2018 en krijg de schaal mee naar huis.

Het jeugdbrandweerkorps uit Mijdrecht organiseert de wedstrijd en heeft twee uitdagende branden in scène gezet. Over de exacte locatie kan nog geen mededeling worden gedaan, omdat het jeugdbandweerkorps uit Vinkeveen ook strijdt voor de eerste plek.

Iedereen die zaterdag 6 oktober de ploegen wil aanmoedigen of gewoon een kijkje wilt nemen bij de wedstrijden kan zich melden bij de brandweerpost in Wilnis aan de Pieterjoostenlaan.