Jan Leliveld overleden

Aalsmeer – Woensdagavond 16 augustus is Jan Leliveld overleden. De geliefde zanger maakte een week geleden via facebook bekend ongeneeslijk ziek te zijn. “Na enkele weken van heel veel pijn, heb ik twee weken geleden te horen gekregen dat ik kanker heb met uitzaaiingen op meerdere plekken. Zojuist hebben wij wederom slecht nieuws ontvangen van de oncoloog. De uitzaaiingen zijn gegroeid op het skelet en de primaire bron van de kanker is niet gevonden… Ik voel me elke dag steeds zwakker worden.”

Jan Leliveld is slechts 61 jaar geworden. In Nieuwveen geboren en opgegroeid, maar inmiddels al vele jaren een geliefd en betrokken inwoner van Aalsmeer. Hij is vele jaren werkzaam geweest in de bloemen en was als directeur van ‘Top Boeket Service’ succesvol. Een kleine tien jaar geleden koos hij voor zijn grote passie, muziek. Hij heeft twee CD’s opgenomen, waarvan het nummer ‘Aalsmeer’ bij menigeen in het geheugen gegrift staat.

Jan Leliveld zong niet alleen, maar speelde ook gitaar, mondharmonica en saxofoon. Vele malen heeft hij opgetreden tijdens de Feestweek in Aalsmeer. Zijn toch nog onverwachts snelle overlijden heeft een schok teweeg gebracht in Aalsmeer en ruime omgeving. “Een zwarte dag in de Nederlandse muziek”, aldus een reactie.

De Nieuwe Meerbode wenst zijn vrouw Ans, zonen Joost en Bart en verdere familie heel veel sterkte met dit enorme verlies.

 

Foto: Optreden Jan Leliveld tijdens de Feestweek. Uit archief www.kicksfotos.nl