Honing slingeren op Historische Tuin

Aalsmeer – De bijen van de Historische Tuin zijn gereed voor de tweede ronde en dus staat honing slingeren op het programma en wel op zaterdag 20 juli tussen 14.00 en 16.30 uur. Voor iedereen die de ambachtelijke demonstratie in mei heeft gemist, volgt nu de herkansing.

Neem de kinderen mee op ontdekkingstocht tussen de honingraten en laat ze kennis maken met  deze bedreigde diersoort. Stap in de fascinerende wereld van de bij en laat u alles vertellen over het gele goud dat ze produceren. Natuurlijk valt er ook het een en ander te proeven.

In de corridor kunnen bezoekers live aanschouwen hoe Tuinimker Eric van der Meer de oogst van zijn bijenvolk binnenhaalt. De verse honing wordt voor uw ogen afgetapt en is verkrijgbaar in potten van 50, 250 en 450 gram.  Haal de zomer in huis met deze natuurlijke lekkernij. Ook leuk om cadeau te geven.

Kinderen tot 12 jaar, donateurs en museumkaarthouders gratis toegang.
Uiteraard is de Tuin daarnaast de juiste plek voor kleurrijke zomerplanten en (h)eerlijke groente. De Historische Tuin is te bereiken via de ophaalbrug aan het Praamplein in het Centrum van Aalsmeer.