Hondendag: Groot en gezellig spektakel

Aalsmeer – Dankzij de grote belangstelling van het publiek en de enthousiaste medewerking van vrijwilligers en partners van Boerenvreugd is de Hondendag op de kinderboerderij afgelopen zondag 2 juli uitgelopen op een groot gezellig spektakel. In de stolp was een presentatie van KNGF geleidehonden, waarbij Susan uitleg gaf over het leven, de opleiding en werk van haar hulphond Guido en andere hulphonden.

Ook in de stolp was een mini-tentoonstelling over honden als huisdier en werkhonden. De kinderen genoten van de vele verschillende spelletjes, zoals het speurneuzenspel, de hondenpuzzel en hondenrace. In de hooiberg gaf de kinderboerderij  een hondenklas, waarin veel aandacht was voor het gedrag van honden en het benaderen van bijvoorbeeld vreemde honden op straat bij hun baasje. In de tent was er ruimte voor het knutselen van hondjes van papier en er was ook een leuke verkoopkraam met gehaakte hondjes.

Bewakings- en speurhonden

Ongetwijfeld het meest spectaculaire deel van de dag bestond uit demonstraties van bewakings- en speurhonden. Beveiligingsbedrijf OSR was aanwezig met een aantal bevriende bezitters en trainers met hun bewakingshonden. Zij lieten zien welke oefeningen de honden krijgen bij een training. Ook bezoekers konden meemaken hoe het is om door een hond ‘gesteld’ (staande houden) te worden. Uiteraard kregen zij hiervoor de benodigde instructies en werden ze in het bekende dikke pak gehesen. Ook Aalsmeer Verhuur was aanwezig met een poffertjeskraam, voor de lekkere trek. Een mooie mix van educatie, spelletjes, knutselen en vermaak was het resultaat van de samenwerking van alle genoemde partijen.

De activiteitencommissie van Stichting Kinderboerderij Aalsmeer kan trots terugkijken op een geslaagd evenement. Het volgende evenement, ‘Griezelen’, vindt plaats op 22 oktober.