Herfstwandeling over Zorgvlied

Amstelland – Op zondagmiddag 27 oktober geven Marcel Bergen en Irma Clement (auteurs Wandelen over Zorgvlied) een herfst rondleiding over begraafplaats Zorgvlied. De twee uur durende wandeling gaat langs een groot aantal bijzondere historische en moderne graven die op Zorgvlied te vinden zijn.

De auteurs geven uitleg bij de uitbundige funeraire symboliek uit de negentiende eeuw die is aangebracht op de rijksmonumenten van onder andere Oscar Carré (1891), Sophia Knoll (1890) en Adrianus Hartog van Banda (1873). Maar ook bij graven van bekende overledenen wordt stil gestaan.

Daarnaast vertellen de auteurs meer over de tuin- en parkaanleg en de monumentale bomen op de begraafplaats. Ook komen moderne aspecten van Zorgvlied aan de orde, waaronder het ondergrondse grafkeldercomplex ‘t Lalibellum en het Crematorion. Tijdens deze rondleiding is er ook veel aandacht voor de (monumentale) bomen in herfsttooi.

Start wandeling: 14.00 uur (tot ongeveer 16.00 uur). Verzamelen bij de witte kantoorvilla aan de Amsteldijk 273. Deelname 10 euro per persoon en dit bedrag is inclusief koffie of thee. Reserveren bij Zorgvlied via 020-5404927 of via zorgvlied@amstelveen.nl