Herfstrondleiding over Zorgvlied

Amstelveen – Op zondagmiddag 24 november geven Marcel Bergen en Irma Clement (auteurs Wandelen over Zorgvlied) een herfstrondleiding over begraafplaats Zorgvlied. 
 

Tijdens deze laatste rondleiding van dit seizoen gaat de twee uur durende wandeling langs een groot aantal bijzondere historische en moderne graven die op Zorgvlied te vinden zijn.De auteurs geven uitleg bij de uitbundige funeraire symboliek uit de negentiende eeuw die is aangebracht op de rijksmonumenten van o.a. Oscar Carré (1891), Sophia Knoll (1890) en Adrianus Hartog van Banda (1873). Maar ook bij graven van bekende overledenen wordt stil gestaan.
Daarnaast vertellen de auteurs meer over de tuin- en parkaanleg en de monumentale bomen op de begraafplaats. Ook komen moderne aspecten van Zorgvlied aan de orde, waaronder het ondergrondse grafkeldercomplex ’t Lalibellum en het Crematorion.Tijdens deze rondleiding is er ook veel aandacht voor de (monumentale) bomen in herfsttooi.
Start wandeling: 14:00 uur (tot ongeveer 16:00 uur). Verzamelen bij de witte kantoorvilla, Amsteldijk 273. Deelname 10 euro per persoon (inclusief koffie of thee).
Reserveren bij Zorgvlied: 020-5404927 of zorgvlied@amstelveen.nl