Handballers verspelen winst

Aalsmeer – De mannen van FIQAS Aalsmeer hadden nog een appeltje te schillen met OCI/Lions: een paar weken geleden in de uitwedstrijd was namelijk in de laatste 30 seconden verloren terwijl de Aalsmeerders de hele wedstrijd ruim voor hadden gestaan. Ook nu begon FIQAS Aalsmeer sterk. Met de 17-jarige Marco Verbeij in het doel voor de geblesseerde Gaby Birjovanu en nog steeds zonder Wai Wong. Er was meteen een voorsprong: binnen vier minuten was het al 4-0. Pas toen kon Lions iets terugdoen. Na de 5-2 werd er een paar keer balverlies geleden aan Aalsmeerse kant en de Limburgers kwamen op gelijke hoogte: 6-6. Toch was het daarna weer FIQAS Aalsmeer dat de betere ploeg was: 17-8 bij de rust. Het zag er goed uit voor FIQAS Aalsmeer. Maar OCI/Lions was duidelijk niet van plan om de handdoek al te werpen en kwam na rust gedreven uit de startblokken. Binnen een paar minuten was de achterstand een stuk verkleind: 17-12. Ook gingen de Limburgers over op een meer offensieve dekking met Luc Steins als bliksemafleider. De Aalsmeerders hadden daar duidelijk moeite mee, maar wisten in eerste instantie toch het goede spel van de eerste helft weer op te pakken en opnieuw uit te lopen tot negen: 25-16 na een klein kwartier. In de 19e minuut was de voorsprong nog steeds comfortabel: 28-20. Toch ging het in de laatste tien minuten alsnog helemaal mis voor FIQAS Aalsmeer. Het werd 28-24, 28-25, 28-28 gelijk met nog 1 minuut te gaan en in de allerlaatste seconde 28-29 voor de Lions. Winst verspeeld! De dames hebben in de Ere Divisie wel goede zaken gedaan. Met 34-23 is gewonnen van Nieuwegein. De A1 van FIQAS heeft het in Rotterdam opgenomen tegen Haro. In hoog tempo is gespeeld. De winst mocht Aalsmeer mee naar huis nemen: 20-30. En FIQAS B1 heeft afgelopen zaterdag gespeeld in Eemnes tegen SDS/Houten. SDS startte de wedstrijd iets beter dan Aalsmeer en nam al snel een kleine voorsprong. Maar daarna nam Aalsmeer geleidelijk meer afstand en wist uiteindelijk te winnen met 30-23. Door deze winst behoudt de B1 haar koppositie in de jeugddivisie.