Handbal: FIQAS eindigt op derde plaats!

Aalsmeer – Zaterdagavond speelden de mannen van FIQAS Aalsmeer hun laatste wedstrijd in de nacompetitie. Tegenstander was E&O uit Emmen en de Aalsmeerders hadden alleen nog een theoretische kans om de finale om de landstitel te halen. Daarvoor moesten ze zelf winnen en waren vervolgens afhankelijk van de uitslagen van de wedstrijden van naaste concurrenten Bevo en Volendam. Zelf winnen leek op papier niet zo’n heel moeilijke opgave. De uitwedstrijd, een paar weken eerder in Emmen, was al met 29-14 gewonnen. FIQAS Aalsmeer begon dan ook gedreven en nam al snel een 3-1 voorsprong. E&O wist op gelijke hoogte te komen, maar na een serie fraaie doelpunten van Robin Boomhouwer, na een onderschepping en break out, én drie op snelheid gescoorde goals van Nils Dekker op rij gingen de Aalsmeerders weer aan de leiding: 8-4. Ook in het tweede deel van de eerste helft bleef de ploeg uit Emmen nog aardig in het spoor. Inmiddels was een deel van de Aalsmeerse ploeg vervangen en nu waren het Tim Bottinga, Lars van Wijk en Frank Lübbert die de doelpunten voor hun rekening namen. Tot 14-14 wist E&O aan te haken, daarna sloeg FIQAS Aalsmeer definitief toe. De ploegen gingen rusten bij 17-14.

De basis voor de ruime overwinning werd al meteen na rust gelegd: terwijl E&O een kleine tien minuten niet wist te scoren – mede door fraaie acties van keeper Marco Verbeij – liep FIQAS Aalsmeer uit naar 23-14. In feite was de wedstrijd toen al gespeeld. In het vervolg lieten de spelers het publiek nog volop genieten van fraaie technische hoogstandjes. Zoals de ‘toverbal’ van Remco van Dam (26-17), de onderhandse uithaal van Lars van Wijk (31-20), het balletje achterom van Bas Troost (33-22) en de vlieger van Remco op aangeven van Nils Dekker. Het werd uiteindelijk 35-25. Inmiddels werd bekend dat Bevo in eigen huis had verloren van Lions. Die concurrent was FIQAS Aalsmeer voorbij. De Volendammers hadden thuis echter geen enkele moeite met Tachos, wonnen ruim en legden zo beslag op de tweede finaleplaats. FIQAS Aalsmeer haalde finale dus net niet en eindigde als derde. Toch wel zuur, zeker met in het achterhoofd het veel betere doelsaldo van de Aalsmeerders en de in de slotseconden gemiste punten tegen Lions thuis en uit bij Volendam. Maar ‘stel nou dat’ telt niet. De mannen hebben zich door hun derde plaats in ieder geval volgend seizoen wel weer verzekerd van deelname aan de BeNe League. Een mooie prestatie! Doelpunten: Nils Dekker 8, Remco van Dam 6, Lars van Wijk 5, Samir Benghanem 4, Bas Troost en Tim Bottinga 3, Robin Boomhouwer, Rodrigo Huttinga en Frank Lübbert 2.

Nominatie keeper Gaby

Tijdens de bekerfinales op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) in Topsportcentrum Almere worden de Awards voor de Handbalverkiezingen 2014-2015 uitgereikt. Ook dit jaar hebben de eredivisie trainers bepaald wie de beste keeper en speler van het huidige seizoen zijn geworden. In elke categorie (beste keeper en beste speler) zijn drie handballers genomineerd en Gaby Birjovanu van FIQAS is één van hen. Samen met Bart Ravensbergen (Bevo) en Dennis Schellekens (Hurry Up) strijdt hij om de titel beste keeper van het seizoen 2014-2015!