Handbal: Dames sterk tegen koploper Kwiek

Aalsmeer – De dames van FIQAS Aalsmeer gingen zaterdagavond op bezoek bij koploper Kwiek in Raalte. Trainer/coach Herman Schaap had de ploeg uit Raalte vooraf goed bestudeerd middels videobeelden van Quintus en You Tube. Dat wierp duidelijk z’n vruchten af, want FIQAS Aalsmeer speelde een fantastische eerste helft: de ploegen gingen tot 7-7 volkomen gelijk op. Verdedigend stond het bij de Aalsmeerse dames als een huis: de  linker- en midden opbouw speelsters van Kwiek werden fel aangepakt om het spel zoveel mogelijk te ontregelen. In de selectie van Kwiek speelt ook een aantal meisjes uit de nationale Youth selectie, die – zo wist Herman van Dionne Visser – ook op de Handbal Academie zitten. Kwiek is dan ook niet voor niets een frisse, technisch spelende ploeg. Sterk ook, want FIQAS Aalsmeer ging uiteindelijk de rust in met twee doelpunten achterstand. Evengoed een prima prestatie. Het was uiteraard zaak dat de ploeg zou proberen in de tweede helft op dezelfde manier door te gaan en goed de rust uit te komen. Maar in het tweede deel van de wedstrijd kreeg FIQAS Aalsmeer vooral aanvallend wat problemen: er werden vrij veel echt open kansen gemist. Kwiek was een ploeg die dat direct afstrafte, ze staan natuurlijk ook niet voor niets bovenaan in de Eerste Divisie. Bovendien viel Tessa de Graaf op een bepaald moment uit – ze kreeg een elleboogstoot aan de zijkant van haar slaap – waardoor FIQAS Aalsmeer het ook verdedigend behoorlijk lastiger kreeg. Want Tessa is belangrijk in het middenblok. De einduitslag, een 28-20 overwinning voor de dames van Kwiek, is daardoor ook wat vertekend, want na de blessure van Tessa was de ploeg een beetje zoekende. Gelukkig is ze wonder boven wonder weer helemaal opgeknapt en is de ploeg voor de rest heel uit de strijd gekomen. Want gestreden is er zeker, de dames kregen dan ook een compliment van trainer Schaap na afloop. Kwiek was gewoon beter, speelde fysieker en de Aalsmeerse meiden hebben weer wat geleerd.

Handbalweekend

Komende zaterdag 7 februari wacht alweer de volgende sterke tegenstander: Quintus, een ploeg die derde staat in de Eerste Divisie, waar de Aalsmeerse dames op plaats acht staan. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd met 23-33 verloren, maar het team van Herman Schaap is sindsdien aanmerkelijk gegroeid in de competitie, dus wie weet waar dat toe kan leiden. De wedstrijd in de Bloemhof begint om 20.25 uur en de dames kunnen alle steun goed gebruiken! Deze zaterdag en ook zondag kan van nog veel meer spannende handbalwedstrijden genoten worden. Naast de dames 1 nog acht wedstrijden op zaterdag, waaronder de jongens C1 (jeugddivisie) om 15.15 uur en heren 2 (eerste divisie) om 18.45 uur en de streekderby dames 3 tegen KDO om 19.00 uur. De wedstrijden zaterdag vinden allen plaats in sporthal De Bloemhof aan de Hornweg. Op zondag 9 februari staan vier jeugddivisie wedstrijden voor Fiqas teams op het programma in, let op, de Proosdijhal Kudelstaart.