Handbal: Dames blijven winnen!

Aalsmeer – Voor de dames van FIQAS Aalsmeer stond vorig weekend een uitwedstrijd bij en tegen Bentelo op het programma! Deze ploeg stond twee plaatsen lager op de ranglijst, maar de verschillen in de Eerste Divisie zijn klein en de dames wisten dat het uit bij Bentelo lastig kon zijn! De eerste minuten van de wedstrijd moest FIQAS Aalsmeer nog even wennen aan het spelen zonder hars, maar de tegenstander miste ook. Na vijf minuten was het dan ook pas 1-1. Daarna schudden de Aalsmeerse dames de twijfel van zich af, kregen meer grip op de harsloze bal en pakten de ruimte, zodat er al snel een voorsprong kwam: 3-1. En na alert reageren via breaks even later zelfs 5-1. FIQAS Aalsmeer kon de voorsprong vasthouden, ook al was de afronding blij vlagen ietsje slordiger. Na twintig minuten was het 7-4 en de dames wisten de marge rond de drie punten te houden tot de rust: 11-8. Ook in de tweede helft hadden de Aalsmeerse dames in eerste instantie nog wat moeite met de balcontrole zonder hars. Maar ze bleven goed strijden, al werd het een beetje onvriendelijk in de dekking van Bentelo. De mooie voorsprong kon wel behouden blijven: via 16-11 wist de ploeg gaandeweg de tweede helft zelfs negen punten los te komen: 23-14! Mede dankzij prachtige doelpunten van onder andere Iris van Aalst, Samentha de Soet, Cindy Hofman, Britt de Lange en Dionne Visser. Intussen stond Manon van der Sar lekker te keepen en stopte ook nog een strafworp. In de slotfase had FIQAS Aalsmeer wat pech in de aanval. Het spel was ook niet echt goed meer in deze laatste minuten van beide kanten. Maar het was wel FIQAS Aalsmeer dat, ondanks de wat onrustige start, de overwinning mee naar huis kon nemen: 24-18. Een belangrijke zege, want hierdoor staat de ploeg van Herman Schaap vaster op plaats zeven, met evenveel punten als de nummer zes en slechts één punt achterstand op nummer vijf. Er zijn dus volop mogelijkheden om nog verder te stijgen op de ranglijst.

Morgen, zaterdag 13 december, ontvangen de dames thuis in sporthal de Bloemhof Fortissimo, de kersverse periodekampioen. Aanvang wedstrijd: 20.30 uur.