Handbal: Aalsmeer sluit af met verlies

Aalsmeer – Zaterdag stond voor de handbalmannen van FIQAS Aalsmeer de laatste wedstrijd in de BeNe League op het programma: een uitwedstrijd in en bij het Belgische Tongeren. Er stond voor de Aalsmeerders niets meer op het spel, voor alle andere zeven teams wel. Zo wilde de thuisploeg graag de eerste plaats in de eindrangschikking en daarvoor was winst noodzakelijk, omdat ook Lions nog uitzicht had op die plek. De andere clubs waren nog in een heftig gevecht gewikkeld om een plaats in de top vier. Kortom: een uitermate spannend einde van de BeNe League. Tegenstander Tongeren had de kans op de toppositie in eigen hand: er moest gewonnen worden. Dus speelden de Belgen vol voor de winst. Alleen in de openingsfase kwam FIQAS Aalsmeer even op voorsprong, 0-1 via Lars Van Wijk. Daarna kwam Tongeren langszij (2-2) en nam een voorsprong die het niet mee zou afstaan. In de tweede helft kabbelde de wedstrijd rustig verder en zo werd het uiteindelijk een misschien wat geflatteerde 30-19 voor Tongeren, dat nog even op de uitslag van het duel tussen Lions en Hasselt moest wachten. Dat werd 25-25 en zo was Tongeren de winnaar van de reguliere BeNe League competitie. Zij gaan zich, samen met Lions, Hasselt en Bevo opmaken voor de Final Four, volgend weekend, terwijl Achilles Bocholt, KV Sasja, FIQAS Aalsmeer en Kras/Volendam zich kunnen gaan opmaken voor de play-off competitie, die op zaterdag 14 februari begint. De Aalsmeerders krijgen dan eerst Alphadeur/Houten op bezoek.

Bekerwedstrijd heren

Op dinsdag 10 februari spelen de heren van FIQAS Aalsmeer een wedstrijd in de achtste finales van het NHV bekertoernooi. In het Brabantse Oss staan ze om 20.30 uur tegenover Olympia’89, een ploeg die uitkomt in de Hoofdklasse C en daar momenteel koploper is. Kaartjes voor de wedstrijd, in Sporthal De Rusheuvel (Rusheuvelstraat 5), kunnen vooraf worden gereserveerd via: http://olympia89.nl/kaartverkoop.

Zaterdag: FIQAS dames thuis

Na de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag bij Kwiek spelen de dames van FIQAS Aalsmeer op zaterdag 7 februari weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is het tweede damesteam van Quintus, een ploeg die derde staat in de Eerste Divisie, waar de Aalsmeerse dames op plaats acht staan. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd met 23-33 verloren, maar het team van Herman Schaap is sindsdien aanmerkelijk gegroeid in de competitie, dus wie weet waar dat toe kan leiden. De wedstrijd in de Bloemhof begint om 20.25 uur en wordt voorafgegaan door een wedstrijd van heren 2. Mis het niet!