Golfen met Rotary in het Amsterdamse Bos

Aalsmeer – Zaterdag zijn op 18 plaatsen afstanden gemeten in het Amsterdamse Bos. Dat gebeurde door vrijwilligers van Rotary Aalsmeer en Uithoorn. Deze serviceclub organiseert op 16 juni de vijfde editie van het Amsterdamse Bos Golf  toernooi. Voor 1 dag wordt een deel van het bos omgetoverd tot een heuse 18 holes golfbaan. Golfers uit gemeenten rondom het bos doen daaraan mee. Zo verlenen zij financiële steun aan een onderzoek dat de lichamelijke handicap na een herseninfarct moet helpen verlagen.

Deelnemen Aalsmeerders

De organiserende Rotary Club nodigt bedrijventeams uit Aalsmeer en Kudelstaart uit om deel te nemen met een flight van drie personen. Maar ook individuele golfers kunnen deelnemen. Het toernooi  wordt gezien als hét relatiebeheerevenement van de regio. Bovendien wordt er voor niet-golfers door een golf pro een clinic gehouden waarin de fijne kneepjes van de sport worden bijgebracht. Het toernooi is een combinatie van sport, ontspanning, verrassing en culinair genieten in de baan. Inschrijven kan via de website www.amsterdamsebosgolf.nl . Het aantal flights is beperkt, dus wie het eerst komt, golft ook het eerst. Na gedane arbeid, is het goed eten en drinken! Een gerenommeerde cateraar zal met een exquise diner de tongen letterlijk in beweging brengen. De avond zal worden afgesloten met een veiling van enkele hoogstaande diensten en prachtige producten.

Zoeken naar maatwerk

Het evenement is gekoppeld aan een belangrijk goed doel. De opbrengst van deze editie van het Amsterdamse Bos Golf-toernooi gaat naar de AMC Foundation. Binnen het AMC wordt onderzoek gedaan naar de beste behandelmethode van een herseninfarct, veroorzaakt door een bloedstolsel in een slagader. Het weghalen van zo’n bloedstolsel kan ofwel via oplossing, dan wel via verwijdering door middel van een stent. Die laatste methode blijkt een betere kans op herstel te bieden, maar dat werkt niet bij iedereen zo. Doel van het onderzoek is na te gaan bij welk type patiënt welke behandelmethode het beste werkt. Door dit maatwerk wordt de kans op een lichamelijke handicap na een herseninfarct verlaagd. Direct na afloop van het golftoernooi en de veiling op 16 juni wordt het bedrag voor de AMC Foundation bekendgemaakt.

Bosmobielen

De Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn onderhoudt een jarenlange relatie met het Amsterdamse Bos. Met de twee door de serviceclub aangeschafte ‘Bosmobielen’ kunnen slecht ter been zijnde senioren uit onder meer Aalsmeer en Kudelstaart een ‘elektrische boswandeling’ maken. De voertuigen worden (deels) bemand door vrijwilligers van deze club.

Foto: Bas Vosselman (l) en Rinze Bruinsma van Rotary Aalsmeer-Uithoorn zetten de banen uit in het Amsterdamse Bos.