Goede voorbereiding op Uithoorns Mooiste loop begint bij AKU

Uithoorn – Atletiekvereniging AKU organiseert voor de 32e keer de jaarlijkse loop op de laatste zondag in januari. De loop die AKU jarenlang organiseerde onder de naam ’10 EM van Uithoorn’ gaat sinds vorig jaar verder onder de naam ‘Uithoorns Mooiste- de loop’. De organisatie was heel blij dat, met de mogelijkheid om de oude N201 (nu Koningin Maximalaan) over te steken, alle afstanden door de mooiste plekjes van Uithoorn en de Kwakel afgelegd konden worden. Lopers waren vorig jaar heel enthousiast over het nieuwe parcours en dit jaar zijn er zelfs nog een paar verbeteringen aangebracht. Als voorbereiding op deze loop, die dit jaar op zondag 31 januari zal worden georganiseerd, start volgende week een clinic op de atletiekbaan van AKU.

Clinic hardlopen

Wandelen heb je van jongs af aan geleerd. Bij AKU leren we jou hardlopen. Op dinsdag 10 november starten wij op de atletiekbaan van AKU een clinic voor beginnende lopers. Iedereen is welkom, ongeacht je leeftijd of ervaring. Gediplomeerde trainers zullen je helpen om sterker te worden en een betere conditie te krijgen. Na een periode van 12 weken ben je zeker in staat om tijdens Uithoorns Mooiste de afstand van 5 kilometer te overbruggen en voor een aantal is de afstand van 10 kilometer haalbaar. Gevorderde en meer ervaren lopers zijn uiteraard ook van harte welkom, zij kunnen direct aansluiten bij de reeds bestaande groepen. Naast de training op dinsdag kun je in overleg met de trainers de mogelijkheid bespreken om op donderdagavond bij AKU te trainen. Daarnaast krijg je ‘huiswerk’ mee voor een tweede training in het weekend.

Wat kunt u van ons verwachten

Hardlopen is meer dan een stukje hollen. Wij vinden het belangrijk dat jouw hele bewegingsapparaat een goede onderhoudsbeurt krijgt. Een uitgebreide warming-up, a-specifieke oefeningen en een gevarieerde looptraining zijn vaste bestanddelen van de trainingen. Maar je krijgt ook voorlichting over lenigheid, spierkrachtontwikkeling, looptechniek, coördinatie, gezonde voeding en goed schoeisel. Een goede geïnformeerde hardloper blijft het blessurespook de baas. Dat is ons uitgangspunt. Sportfysiotherapeuten van Plexus staan klaar om beginnende blessures te behandelen en om voorlichting te geven over blessurepreventie. Op een prestatie volgt een beloning. Dat is naast de voldoening, het aandenken dat je krijgt aan de finish van de loop die plaatsvindt op zondag 31 januari op. Naar deze loop werken we met zijn allen toe. Maar de allergrootste beloning krijg je in de vorm van een gezond en sterk lijf, meer energie en zelfvertrouwen. En samen hardlopen is ook nog eens supergezellig! Informatie over Uithoorns Mooiste is te vinden op www.uithoornsmooiste.nl