Goed Getapt: Zilver voor Café Sportzicht

Aalsmeer – Café De Lamp in Opheusden heeft afgelopen zondag 25 januari het Gouden Fust gewonnen en mag zich de Gouden Horecazaak 2014 noemen. De 100 beste horecaondernemers van Nederland kwamen samen voor de landelijke finale in de ‘Grootste kroeg van Nederland’, het decor van De Vrienden van Amstel Live! 2015. Het Zilveren Fust is gewonnen door Café Sportzicht in Aalsmeer en Café Hogeboom in Roelofarendsveen sleepte het Bronzen Fust in de wacht. Uiteraard zijn Ben en Tineke van Sportzicht bijzonder trots op deze gewonnen prijs. Uitgeroepen worden tot de ene na beste horecazaak van Nederland is een bekroning op de dagelijkse inzet van het hele team. Het geeft aan dat Sportzicht kwaliteit en service hoog in het vaandel heeft staan. “Trots op mijn kroegje”,  kopte Ben op twitter.

 

Gastheerschap en service

De verkiezing van de beste horecazaak van Nederland maakt deel uit van het Goed Getapt programma van Heineken Nederland. Jaarlijks doen hieraan ruim 2.000 horecaondernemers mee, die Heineken, Brand of Amstel op de tap hebben. Zij zijn herkenbaar aan het Goed Getapt-gevelschild, het kwaliteitskeurmerk voor horecaondernemers. Het Goed Getapt programma heeft tot doel om bewustwording van kwaliteit en kwaliteitsbeleving in de horeca te verhogen met de focus op tapbier.

De Gouden, Zilveren en Bronzen fusten worden toegekend op basis van ervaringen en rapportages van mystery guests die alle deelnemende horecazaken minstens vier keer bezoeken. Ondernemers worden beoordeeld op goed gastheerschap, service en bierbehandeling. Goed getapt bier, maar ook het op de juiste manier serveren en behandelen van speciaalbier betaalt zich uiteindelijk uit in tevreden gasten die vaker terugkomen.