Geslaagd bij de Sta Sterk training

De Ronde Venen – De gemeente  gemeente vindt de sta sterk training belangrijk. Tympaan-De Baat ontving subsidie in het kader van brede school activiteiten en nam de training op in het aanbod.

Tien weken kwam een groep kinderen elke week bijeen in de speelzaal van de Vlinderbosschool. Afgelopen woensdag was de feestelijke diploma uitreiking. Ouders, broers en zusjes, en opa´s en oma´s waren van de partij. De kinderen presenteerden met elkaar een quiz aan de aanwezige gasten. Er werden toneelstukjes uitgespeeld, gevolgd door vragen aan het publiek. Wat doe je als je gepest word met kleding? Hoe sta je sterk? Wat zijn helpende gedachten? Hoe geef je je eigen mening? Hoe herken je het verschil tussen expres en per ongeluk? Hoe kun je het beste om hulp vragen aan een ander? De gasten deden actief mee.
Toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De kinderen werden toegesproken door de trainer en trainers in opleiding tot trainer omgaan met pesten. Zij draaiden in het kader van hun stage tien weken lang mee met de groep. Een voor een mochten de kinderen het diploma in ontvangst nemen en deze ondertekenen. Als aandenken aan de training ontvingen zij een een symbolisch cadeautje, de sta sterk sleutelhanger. De trainers Mirelle Valentijn, Danny Maas en Annette Schlatmann kijken terug op een geslaagde training. “Wat een enthousiaste groep kinderen om mee te werken. Als je samen met leeftijdsgenoten mag werken, aan het leren omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band”.