Gedeputeerde Staten brengt bezoek aan De Ronde Venen

De Ronde Venen – Om de samenwerking met de gemeenten in de provincie te verbeteren bezoekt het college van Gedeputeerde Staten regelmatig een gemeente in de provincie. Vandaag waren zij te gast in De Ronde Venen. Vanwege de recente collegewissel in De Ronde Venen was dit tevens een eerste kennismaking in nieuwe samenstelling.
Tijdens het bezoek kreeg Gedeputeerde Staten een rondleiding op het fort Waver-Amstel. Na het bezoek werd er verder vergaderd bij de Adelaar in Vinkeveen. De gemeente werkt op veel terreinen samen met de Provincie. Van gebiedsontwikkeling als Groot-Mijdrecht Noord en Wilnisse Bovenlanden tot ruimtelijke projecten als centrum Vinkeveen, bestemmingsplan Plassengebied en de Stelling van Amsterdam.
Er is gesproken over de verbindingen tussen de partijen en gekeken hoe zij de samenwerking kunnen verbeteren.
‘Het is mooi dat de commissaris van de koning en alle gedeputeerden in onze gemeente op bezoek zijn geweest’, aldus burgemeester Maarten Divendal. ‘Ze hebben laten zien zeer betrokken te zijn bij alles wat hier speelt. Voor het vervolg zijn tussen onze wethouders en gedeputeerden afspraken gemaakt over welke onderwerpen extra aandacht krijgen in de samenwerking. Dit alles gericht op goede resultaten voor onze inwoners.’ (foto Marlies Wessels)